feliscatus.nl

De kat of huiskat is een van de oudste huisdieren

De sensatie van buitensporten

Als je ooit hebt genoten van het gevoel van de wind door je haar terwijl je op een fiets rijdt, dan begrijp je de sensatie van buitensporten. Het is een kans om jezelf los te maken van de drukte van het dagelijkse leven en je te verbinden met de natuur. Het is een manier om je lichaam uit te dagen, je geest op te frissen en je ziel te voeden.

Of je nu graag fietst, wandelt, kampeert of klimt, buitensporten bieden ongeëvenaarde vreugde en avontuur. En natuurlijk, zoals bij elke sport, is de juiste uitrusting essentieel om ervoor te zorgen dat je veilig blijft en het meeste uit je activiteiten haalt.

Tips om de juiste actieve vakantie uitrusting te kiezen

Hoe kies je nu de perfecte uitrusting voor jouw outdoor avontuur? Hier zijn enkele tips.

Hoe kies je de perfecte wandelschoenen

Bij het kiezen van wandelschoenen is comfort koning. Je wilt schoenen die goed passen – ze mogen niet te strak of te los zijn. Let ook op het type terrein waar je op gaat lopen. Voor ruw terrein heb je schoenen nodig met goede grip en steun.

Vergeet niet dat fietshelmen ook essentieel zijn als fietsen deel uitmaakt van je outdoor activiteiten. Ze bieden niet alleen bescherming, maar kunnen ook je prestaties verbeteren door het verminderen van windweerstand.

Welke rugzak past bij jouw avontuur

De juiste rugzak kan het verschil maken tussen een plezierige en een ellendige ervaring. Je wilt een rugzak die groot genoeg is om al je spullen in op te bergen, maar niet zo groot dat hij te zwaar is om comfortabel te dragen. Denk ook aan waterbestendigheid – je wilt niet dat je spullen nat worden als je in de regen wordt betrapt!

Een dames parka kan ook een goede aanvulling zijn op je uitrusting. Deze jassen zijn warm, waterdicht en stijlvol – perfect voor die koude, natte dagen buiten.

De essentiële uitrusting voor buitensporten

Naast wandelschoenen en een rugzak zijn er nog andere essentiële items die je nodig hebt voor buitensporten. Denk aan een kompas, een eerstehulp kit, voldoende water en voedsel, en natuurlijk warme, waterdichte kleding.

Duurzame en milieuvriendelijke sportuitrusting

Wanneer je uitrusting kiest, denk dan ook aan de impact op het milieu. Er zijn veel merken die duurzame en milieuvriendelijke opties aanbieden, dus doe wat onderzoek voordat je iets koopt.

Voorbereiding op onverwachte situaties: veiligheidsuitrusting

Veiligheid moet altijd je eerste prioriteit zijn bij buitensporten. Dit betekent dat je goed voorbereid moet zijn op eventuele onverwachte situaties. In deze categorie valt ook het dragen van een helm tijdens het fietsen.

Het belang van goed onderhoud van je uitrusting

Ten slotte, vergeet niet om goed voor je uitrusting te zorgen. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je spullen en houdt ze in topconditie.

Waarom een motorverzekering belangrijk is

Het is geen geheim dat motorrijden risico’s met zich meebrengt. Het is dan ook logisch dat je jezelf en je kostbare machine wilt beschermen met een goede motorverzekering. Een motorverzekering is niet alleen wettelijk verplicht in Nederland, maar het biedt ook financiële bescherming tegen onvoorziene kosten die kunnen ontstaan als gevolg van een ongeval, diefstal of schade aan derden.

Bovendien kan het hebben van een goede motorverzekering je gemoedsrust geven. Je weet dat je gedekt bent voor eventuele ongelukken of schade, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: genieten van de open weg. Maar hoe kies je de juiste motorverzekering? Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden, zoals het type motor dat je bezit, je rijervaring en de dekking die je nodig hebt.

Verschillende soorten motorverzekeringen uitgelegd

Er zijn drie hoofdtypen motorverzekeringen in Nederland: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), Beperkt Casco en Volledig Casco (ook wel All Risk genoemd). Elk van deze typen heeft zijn eigen voor- en nadelen en biedt verschillende niveaus van dekking.

Wa verzekering voor de motor

De WA verzekering is de meest basale vorm van motorverzekering. Het is wettelijk verplicht en dekt schade die je aan anderen toebrengt met je motor. Het biedt echter geen dekking voor schade aan je eigen motor.

Beperkt casco motorverzekering

Beperkt Casco motorverzekering biedt iets meer dekking dan de WA verzekering. Naast de wettelijke aansprakelijkheidsdekking, biedt het ook bescherming tegen bepaalde risico’s zoals brand, diefstal, stormschade en ruitbreuk.

Volledig casco motorverzekering

De volledig casco motorverzekering, ook wel bekend als all risk motorverzekering, biedt de meest uitgebreide dekking. Naast de wettelijke aansprakelijkheidsdekking en de extra’s van de Beperkt Casco verzekering, dekt het ook schade aan je eigen motor, zelfs als je zelf verantwoordelijk bent voor het ongeval.

Hoe je de juiste dekking kiest voor jouw motor

Er is geen one-size-fits-all antwoord op deze vraag, omdat de juiste dekking afhangt van verschillende factoren zoals het type motor dat je bezit, hoe vaak je rijdt en je persoonlijke comfortniveau. Over het algemeen kan gezegd worden dat een all risk motorverzekering een goede keuze is voor nieuwe motoren of motoren met een hoge waarde. Aan de andere kant kan een WA of Beperkt Casco verzekering voldoende zijn voor oudere motoren of voor mensen die minder vaak rijden.

Tips om te besparen op je motorverzekering

Wie wil er nu niet besparen op zijn motorverzekering? Hier zijn enkele tips om dat te doen. Ten eerste, winkel rond. Prijsvergelijkingen kunnen je helpen de goedkope motorverzekering te vinden die voldoet aan je behoeften. Ten tweede, overweeg een hoger eigen risico. Dit kan je premie verlagen, maar het betekent wel dat je meer uit eigen zak moet betalen als je een claim indient.

De voordelen van een uitgebreide motorverzekering

Een uitgebreide motorverzekering, zoals een all risk motorverzekering, kan je gemoedsrust geven. Het biedt de meest complete bescherming en dekt je zowel voor schade aan anderen als voor schade aan je eigen motor. Hoewel het meer kost dan een basis WA verzekering, kan het op de lange termijn geld besparen als je ooit een claim moet indienen.

Veelgestelde vragen over motorverzekeringen

Er zijn veel vragen die mensen hebben over motorverzekeringen. Een van de meest voorkomende is: “Hoeveel kost een motorverzekering?” Het antwoord varieert, afhankelijk van factoren zoals je leeftijd, rijervaring, het type motor dat je bezit en het niveau van dekking dat je kiest. Een andere veelgestelde vraag is: “Wat gebeurt er als ik een ongeval heb en ik ben niet verzekerd?” In dat geval zou je zelf de kosten van eventuele schade moeten dekken, wat een aanzienlijke financiële last kan zijn.

Ontdek de verborgen parels van leiden en den haag: unieke hotels

Droom je van een ontspannen vakantie of een gezellig weekendje weg? Denk dan eens aan Leiden of Den Haag. Deze steden hebben veel meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken. Van historische gebouwen en musea tot trendy winkels en heerlijke eetgelegenheden, er is voor ieder wat wils. En het beste van alles? Je kunt overnachten in unieke, sfeervolle hotels die je verblijf onvergetelijk maken.

Verken de historische charme van leiden

Leiden, ook wel de Sleutelstad genoemd, is een echte historische parel. Het centrum is gevuld met prachtige grachten, oude gebouwen en gezellige straatjes. En na een dag vol sightseeing is er niets fijner dan tot rust komen in een van de unieke Leiden hotels.

Unieke hotels in leiden

In Leiden vind je een breed scala aan bijzondere hotels. Van luxe boetiekhotels in historische panden tot gezellige bed & breakfasts, er is voor elke smaak en budget een perfecte accommodatie. Stel je eens voor hoe je na een dag vol ontdekkingen in de stad kunt ontspannen in je eigen sfeervolle hotelkamer, midden in het centrum van Leiden.

Ontdek de koninklijke allure van den haag

Den Haag, de stad van politiek en koninklijkheid, heeft een heel eigen charme. Met zijn indrukwekkende regeringsgebouwen, koninklijke paleizen en brede zandstranden is het de perfecte bestemming voor een stedentrip. En natuurlijk is er geen betere manier om de Haagse sfeer te proeven dan door te verblijven in een van de bijzondere hotels omgeving den haag.

Bijzondere verblijfplaatsen in den haag

Of je nu op zoek bent naar een luxe hotel met uitzicht op zee, een trendy stadsappartement of een gezellige B&B in een van de charmante Haagse wijken, Den Haag heeft het allemaal. Geniet van het comfort en de gastvrijheid van de bijzondere hotels in deze stad en maak je stedentrip compleet.

Plan je perfecte weekendje weg

Een weekendje weg plannen hoeft geen stressvolle bezigheid te zijn. Integendeel, het kan juist heel leuk zijn! Begin met het kiezen van je bestemming – Leiden of Den Haag – en zoek dan naar het perfecte hotel dat aan al jouw wensen voldoet. En vergeet niet om ook wat tijd vrij te maken voor ontspanning en plezier. Want uiteindelijk gaat het bij een vakantie of weekendje weg vooral om het genieten!

Ontdek de wereld van magnesium en liposomale supplementen!

Hey daar! Welkom in de fascinerende wereld van magnesium en liposomale supplementen. Zit je klaar voor een kleine gezondheidsreis? Laten we dan duiken in de wonderen van deze supplementen!

Misschien heb je al gehoord over magnesium en liposomale supplementen, maar weet je ook precies wat ze zijn? Geen zorgen, we gaan het allemaal uitleggen!

Wat zijn magnesium en liposomale supplementen?

Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij honderden processen in ons lichaam. Het is essentieel voor onze gezondheid, maar we kunnen het niet zelf aanmaken. Dat is waar een goed magnesiumsupplement van pas komt. Het kan helpen om onze magnesiumvoorraad op peil te houden.

En dan hebben we liposomale supplementen. Dit zijn supplementen die op een speciale manier zijn verpakt waardoor ze beter worden opgenomen door ons lichaam. Benieuwd hoe dat werkt? Laten we dat eens bekijken!

De rol van magnesium in ons lichaam

Magnesium speelt een sleutelrol in ons lichaam. Het is betrokken bij de werking van onze spieren en zenuwen, helpt bij de energieproductie en draagt bij aan de gezondheid van onze botten en tanden. Maar ondanks de belangrijke rol die het speelt, krijgen veel mensen niet genoeg magnesium binnen via hun voeding.

Wat zijn liposomale supplementen en hoe werken ze?

Liposomale supplementen zijn eigenlijk een soort ‘verpakking’ voor voedingsstoffen. Deze verpakking, gemaakt van vetten die lijken op de vetten in onze celwanden, helpt om de voedingsstoffen door ons spijsverteringssysteem te loodsen en ze rechtstreeks in onze cellen te krijgen. Klinkt best cool, toch?

Waarom zou je magnesium en liposomale supplementen overwegen?

Nou, zoals we al eerder hebben gezegd, speelt magnesium een grote rol in ons lichaam en krijgen veel mensen er niet genoeg van binnen. Een magnesiumsupplement kan dus een goede aanvulling zijn op je dieet. En met liposomale supplementen kun je ervoor zorgen dat die voedingsstoffen ook echt in je cellen terechtkomen.

Hoe voeg je magnesium en liposomale supplementen toe aan je dagelijkse routine?

Het is eigenlijk heel simpel. Je kunt een magnesiumsupplement gewoon innemen met een glas water. En liposomale supplementen? Die kun je meestal gewoon mengen met je favoriete drankje. Maar onthoud, ieder lichaam is anders. Het is daarom belangrijk om te luisteren naar je lichaam en eventueel advies te vragen aan een gezondheidsprofessional.

Tips voor het kiezen van de juiste supplementen

Als je besluit om een magnesiumsupplement of liposomale supplementen kopen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Kies altijd voor producten van hoge kwaliteit en controleer of ze geen onnodige toevoegingen bevatten. En vergeet niet, voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerd en evenwichtig dieet!

Dus daar heb je het, een korte introductie tot de wereld van magnesium en liposomale supplementen. Hopelijk helpt deze informatie je om meer inzicht te krijgen in deze boeiende onderwerpen. Blijf gezond en blijf nieuwsgierig!

Wat kan je allemaal doen met hout?

Hout is een veelzijdig materiaal dat op veel manieren kan worden gebruikt. Het kan worden gebruikt als bouwmateriaal, meubilair of als brandstofbron. Het kan ook worden gebruikt als een muziekinstrument zoals in de viool. Het kan ook worden gebruikt om kunst te maken zoals in het houtsnijwerk. Wat kun je met hout? Het antwoord is alles wat je maar kunt bedenken.

Soorten hout

Hout is een materiaal dat op veel manieren kan worden gebruikt. Het kan worden gebruikt als bouwmateriaal, meubel, brandstofbron, muziekinstrument of kunst. Het kan in zowat alles worden gebruikt. De meest voorkomende houtsoorten zijn grenen, ceder, eiken, mahonie en esdoorn. Deze houtsoorten kunnen voor veel dingen worden gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt voor meubels, bouwmaterialen, muziekinstrumenten of kunst. De houtsoort bepaalt het gebruik ervan. Tot slot is er ook nog steigerhout, dit is een sterk soort hout die in veel gevallen handig kan zijn om te gebruiken. Deze houtsoort kan je vaak tegenkomen omdat het ook nog eens een lange levensduur heeft en niet al te duur is om te kopen.

Bouwmateriaal

Met hout kun je bijna alles bouwen. Het kan worden gebruikt om huizen, kantoren, meubels of alles wat je maar kunt bedenken te bouwen. Het is een zeer populair bouwmateriaal omdat het zeer veelzijdig is. Daarnaast zijn er ook huizen die gebouwd worden van hout, dit komt onder andere omdat het materiaal hout zeer sterk en betrouwbaar kan zijn als je de juiste soort uitzoekt.

Hout bewerken

Hout kan op vele manieren worden verwerkt om verschillende producten te maken. Het kan tot planken worden gevormd en in hout worden gesneden. Het kan worden verwerkt tot papier. Het kan worden verwerkt tot fineer en multiplex. Er zijn veel manieren om hout te verwerken tot bruikbare producten.

Welk hout is het beste?

Er is niet één houtsoort die het beste is. Dennen, eiken, mahonie en ceder zijn allemaal goede houtsoorten die veel worden gebruikt. Elke houtsoort heeft zijn eigen kwaliteiten. Zo is grenen zacht en gemakkelijk te verwerken. Eiken is een harde houtsoort waar niet gemakkelijk mee te werken is. Mahonie is een zachte houtsoort die gemakkelijk te bewerken is. Ceder is een zachte houtsoort die gemakkelijk te bewerken is. Elk hout heeft zijn eigen kwaliteiten.

Is hout sterk?

Hout is een sterk materiaal. Het wordt al duizenden jaren gebruikt om te bouwen. Het is sterk genoeg om het gewicht van een huis te dragen. Het is ook sterk genoeg om te worden gebruikt voor meubels zoals stoelen.

Saaie schutting?

Wat is nu echt kenmerkend voor een Nederlands achtertuintje? Zijn het gekke tuinkabouters, de vogelhuisjes met een overdosis aan vetbolletjes, of toch die grote brikkenbeton tegels? Is het de fiets die ieders voortuin domineert, of de met stickers versierde container? Iedereen zal hier een ander antwoord geven. Mijn antwoord: de schutting.

Persoonlijk randje aan de tuin

Nederland staat vol voor- en achtertuintjes. En ieder tuintje heeft zijn eigen schutting. Zoals een hond dat met een geurspoor van urine doet, zo bakenen wij ons territorium af met een schutting. Halfhoog, afgerond, misschien zelfs met een raampje: de mate van privacy bepaal je zelf.

Een schutting vertelt veel over de persoon die in het achterliggende huisje woont. Ik vind het dan ook heerlijk om door achterbuurtjes te lopen en alle schuttingen te vergelijken. In nieuwbouwbuurten lijken buren –of de architect- vaak met elkaar een afstemming gemaakt te hebben. Maar het zijn juist de oudere buurten waar schuttingen het meest leven.

De persoonlijkheden in mijn achterstraat

Als voorbeeld zal ik eens een beeld schetsen van de schuttingen bij mij in de straat. Iedere dag loop ik voorbij dat zelfde rijtje schuttingen, en telkens weer verbaas ik mij over de verscheidenheid van deze schuttingen in dezelfde straat.

Ik zal beginnen met mijn eigen schutting. Een grenen schutting, inmiddels grijs verwassen, begroeid met Toscaanse jasmijn, een groenblijvende klimplant met naar Jasmijn geurende bloemen in de bloeitijd. De schutting is niet bijzonder opvallend, subtiel en minimaal, maar de plant geeft het een vleugje levendigheid.

De schutting van mijn naaste buren is totaal anders, en In vergelijking met de schutting van de buren is mijn schutting ineens maar saai en grauw. Hun afscheiding is namelijk een rieten mat. Een warme kleur, een vrolijk zomers tintje. En zo hebben mijn buren hun hele tuin dan ook ingericht: tropische planten, gekleurde stenen, mozaïek. Een beetje costa del sol, maar dan in Nederland.

Dan de schutting van mijn andere buren. Eveneens warm van kleur, een houten vuren schutting met aan het uiteinde een boog en tussen ieder schuttingdeel een paal. Op ieder paaltje staat een beeldje. Het hout van de schutting zit vol met knoesten. En tevens hangen er aan iedere schutting wel tien  plantjes, schilderijtjes met teksten als ‘home is where the heart is’ De tuin is daarmee een ware extensie van de woonkamer, die eveneens volhangt met dit soort quotes van de Action.

Wat zeggen deze verschillende hekwerken over de verschillende personen die hier wonen? Ben ik een saaie grauwe muis? Is mijn buurman toe aan vakantie?  Heerlijk om hier iedere dag weer over te fantaseren.

inbouwspots

De mooiste kamer voor jouw katten

Het is tegenwoordig helemaal niet raar dat kattenbaasjes speciaal voor hun katten een eigen kamer hebben gemaakt. Als er genoeg ruimte voor is waar de katten zich in terug kunnen trekken met hun eigen kattenbak, speelgoed en mandjes, waarom niet? Zo’n kattenkamer kun je helemaal inrichten naar eigen wens en inspiratie. De katten zijn er dolblij mee en jijzelf mag trots zijn op je eigen creatie. Wil jij ook een kattenpaleis voor je eigen kattenschatten? Laat je inspireren met leuke ideeën en tips.

Het kattenparadijs
Het is van belang dat je katten wel goede maatjes van elkaar zijn. Katten die elkaar niet kunnen uitstaan, zullen in hun eigen ruimte naar elkaar grommen of zelfs uithalen. In een ruimte die afgesloten zit moeten ze maatjes van elkaar zijn, zodat ze in harmonie de kamer kunnen delen. Houdt er ook rekening mee dat de katten zich door het huis mogen en zelf moeten bewegen, niet dat ze de kamer zien als straf hok. Als je dat voor ogen hebt kan je kattenparadijs gemaakt worden.

zorg voor goede verlichting waaraan de katten zich niet kunnen bezeren of kapot kunnen maken. Inbouwspots zijn de ideale verlichting voor een kattenkamer. De ruimte wordt goed verlicht en de katten hebben er geen last van. Je kunt kleine inbouwspots ook als accentverlichting gebruiken, waardoor je meer sfeer creëer. Je kunt kiezen uit dim inbouwspots en of je ze wilt kantelen naar de juiste spot of stand.

De aankleding van je kattenkamer
Het is verstandig om mooi vloerzeil of plavuizen in de kattenkamer te kiezen. Een kat kan wel eens de kattenbak uitgraven of een ongelukje op de vloer doen. De geur en vocht is moeilijk te verwijderen uit laminaat, vloerbedekking en hout. Houdt de muren neutraal en het liefst in twee basiskleuren. Een drukke kamer vol kleur wordt al gauw te vol en je doet je kat er geen plezier mee. De ideale hangplek voor je kat is om de manden in een hoek van de kamer te zetten, zodat ze alles kunnen overzien, vooral naar de deur gericht. Met grote klim- en krabpalen, waaraan katten zich naar hartenlust kunnen uitleven ben je al bijna klaar met hun paradijs. Zet voor iedere kat een eigen kattenbak en voerbak neer. Zet twee of meerdere waterbakjes in de kamer of een automatisch watervalletje. Een paar knuffels, kattenspeelgoed en catnip en je katten zullen de gelukkigste katten op aarde zijn!

Alles waar je aan moet denken als je een kat in huis haalt

Een katje als huisdier hebben is echt geweldig. Het brengt een mega dosis gezelligheid in je huis en daarnaast kan een kat ook rust en troost bieden. Zeker voor mensen die op leeftijd zijn of veel thuis zitten kan dit echt een uitkomst zijn. Toch zijn er ook een aantal dingen waar je over na moet denken voordat je een katje in huis haalt. Het kan best wel een lastige afweging zijn hierdoor. Gelukkig heb ik voor jullie in deze blog op een rijtje gezet wat je niet moet vergeten als je een katje neemt. En de voordelen van een katje spreken voor zich lijkt mij toch?!

Tijd

Allereerst moet je je niet vergissen in hoeveel tijd een kat eigenlijk kost. Natuurlijk is het voordeel van een kat dat je hier minder voor thuis hoeft te zijn dan een hond. Een kat kan zich prima in zijn eentje vermaken en een hele dag alleen thuis doorbrengen. Maar ook katten, en vooral jonge kittens, hebben aandacht en liefde nodig. Vooral kittens hebben nog heel veel energie en het is dus best wel zielig als ze dit niet kunnen uiten. Je zou er dus over na kunnen denken om twee katjes te nemen (bij voorkeur een nestje), maar dit kost wel weer extra werk. Of je kan kijken of je af en toe een middagje thuis kunt werken. Dit is wel zo leuk voor het beestje. Want ook al is het geen hond, ook katten hebben liefde, gezelligheid en middagjes spelen nodig.

Geld

Daarnaast moet je niet vergeten dat een huisdier nemen altijd geld zal kosten. Allereerst zullen je vaste lasten natuurlijk omhoog gaan. Je moet voer kopen voor je kat en kattengrit voor de kattenbak in huis halen. Daarnaast heb je in het begin een aantal incidentele kosten zoals een kattenbak, krabpaal en mandje aanschaffen. Maar hier kan je gelukkig wel eventjes mee doen. Tot slot, en dit is wat mensen vaak vergeten, komen hier ook nog de kosten van de dierenarts bij. En vergis je niet, dit kan zeker oplopen tot een hoge kostenpost. Zelfs een tandje trekken of een ontstekingsremmend pilletje kan al erg duur zijn. Neem dit dus zeker mee in je afweging als je een kat in huis wil halen.

Troep

Tot slot moet je rekening houden met heel veel troep. Als je een kitten neemt is dit natuurlijk wel meer dan dat je een wat oudere kat neemt. Kittens moeten in het begin nog veel leren. En vooral nog meer afleren! Ze zullen in je gordijnen hangen, met alles spelen wat los en vast zit en gewoon de hele boel op stelten zetten. En daarbij komt dat ze misschien ook nog niet eens gewend zijn aan hun behoefte doen op de kattenbak. Zorg daarom ook dat je een paar goede afvalbakken in huis hebt die vooral stankbestendig zijn. Anders ruikt je hele huis naar kattenpoep en geloof mij; dat wil je echt niet!

stedentrip

Hoe je alles in orde maakt voor de kattenverzorger

Tijdens de vakantieperiode ben jij vast en zeker er tussenuit geweest zonder je dierbare huisdier. Een hond neem je gemakkelijker mee op vakantie dan een kat. Daar is ook helemaal niets mis mee. Toen ik op stedentrip ging vorige maand, moest ik dus iets regelen ter opvang. Tegenwoordig kun je online een kattenoppas of kattenverzorger inhuren. Persoonlijk geef ik de voorkeur om de zorg over te dragen aan iemand die ik ken. Dat vind ik prettiger voor zowel mijn kat als mezelf. Ik hoef niet per se een vreemde in mijn huis. Bovendien is mijn kat erg schichtig. Ze vertrouwt niet zomaar iedereen. Daarom vind ik het wel belangrijk dat degene die mijn kat verzorgd als ik weg ben, ook weet wat hij doet. Daar gaat mijn blog ook vandaag over: hoe maak je alles in orde voor de kattenverzorger.

Regelmatig weekendjes weg

Ondanks dat ik echt een ontzettende dierenliefhebber ben en ook behoorlijk wat huisdieren heb, ga ik nog steeds regelmatig een weekendje weg. Ik vind reizen namelijk ook ontzettend lekker. Daarom had ik voor mijn verjaardag een stedentrip gekregen van mijn vrienden. Een paar dagen Rome stond namelijk op mijn bucketlist. Dankzij het super gave cadeau van mijn vrienden kon ik die droom eindelijk waar maken. Ik moest op Bebsy zelf mijn stedentrip samenstellen, zolang ik maar onder een bepaald budget bleef. Dat was super makkelijk te doen. Nadat alles geboekt was, besefte ik me dat ik nog geen kattenverzorger had geregeld. 

De kattenoppas regelen

Zoals gebruikelijk heb ik eerst een oproep in de vriendengroep gedaan. Helaas had iedereen al plannen. Uiteindelijk was mijn moeder zo lief om zich op te geven als de kattenverzorger. Het regelen van de kattenoppas doe ik normaal altijd ruim op tijd. Ik vind het namelijk wel zo netjes om de persoon even alles uit te leggen. Dat is normaliter de eerste stap om alles in orde te maken voor de kattenverzorger. 

Duidelijke instructies en meelopen

Als de kattenoppas geregeld is, dan nodig ik de persoon ik kwestie altijd even uit om het een en ander uit te leggen. Waar bijvoorbeeld de brokken te vinden zijn, hoeveel ze mag hebben en wat gebruikelijk is met snoepjes. Daarnaast laat ik ook altijd voor de zekerheid een briefje achter waarop dezelfde informatie staat vermeld. Daarbij noteer ik tevens wie de dierenarts is, voor het geval er iets gebeurt. Zo maak je dus alles in orde voor de persoon die de zorg van je geliefde kitty op zich neemt!

je eigen veiligheid op de werkvloer

Veiligheid, een veel gesproken onderwerp in zowat iedere branche. Veiligheid is een onderdeel van mentaal en fysiek welbevinden. Wanneer je je bedreigt voelt, zal je er niet op af gaan of weg vluchten, wanneer je iets lichamelijks moet uitvoeren wat niet goed voelt, zal je dit ook niet doen. Dit is een menselijke reactie. Toch voeren vele mannen en vrouwen dagelijks werk uit waar veiligheid niet vanzelfsprekend is, dit zal gecreëerd moeten worden. Denk hierbij aan de juiste werkkleding en werkschoenen.

 

Waarom is dit allemaal toch zo belangrijk?

Je eigen veiligheid staat altijd voor op. Wanneer jij lichamelijk of geestelijk beschadigd wordt door een ongeval, zal het maanden duren voordat jij weer in staat bent om te werken bij je werkgever. Daarom vinden werkgevers het ook belangrijk om de juiste werkkleding en werkschoenen aan te bieden in de branches waarbij dit nodig is. Zeker in de bouw zijn goede werkschoenen nodig, wanneer er iets op de schoen valt, beschadigen de voeten minder of zelfs niet. Ook houdt de zool van de werkschoenen bijvoorbeeld ook spijkers tegen wanneer je erin gaat staan. Dit scheelt al zo veel letsel. Voor een stratenmaker is het dan weer belangrijk om goede knie bescherming te hebben. Echter zijn werkschoenen niet alleen belangrijk in de bouw, ook in de zorg en zeker in het ziekenhuis. Wanneer er een ziekenhuisbed over je voet heen rijdt, ben je ook ver van huis.

 

Kan mijn werkgever mij verplichten de schoenen te dragen?

Zeker! Je kunt er gewoon voor naar huis gestuurd worden. Het is namelijk uiteindelijk allemaal de verantwoordelijkheid van de werkgever. Hij is verplicht om werkschoenen en goede werkkleding aan te bieden aan de werknemer, de werknemer is dus verplicht dit te dragen. Wanneer je toch een ongeluk mee moet maken en jij hebt niet voldaan aan de regels van de werkgever, heb je zelfs kans op weigering van een uitkering. Je hebt jezelf namelijk in een onveilige situatie gebracht. Daarnaast heb je kans dat je tijdens de revalidatie periode nog eens ontslagen wordt. Je zorgt namelijk ook voor een slechte naam bij je werkgever, dit wordt uiteraard niet gewaardeerd.

 

Conclusie

Draag altijd de werkkleding en werkschoenen die je werkgever heeft aangeboden. Onlangs dat je kledingstukken niet altijd modieus zijn, biedt het wel een groot stuk aan veiligheid. Zorgt jouw werkgever niet voor de juiste middelen? Kaart dit dan direct aan en beargumenteer dan ook zeker waarom je de kledingstukken nodig heeft. Een werkgever mag dit namelijk niet weigeren!

Pagina 1 of 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén